Seiko begint het voorjaar van 2020 goed met een Presage limited edtion in maar liefst 3 kleuren. Het is een eerbetoon aan de legendarische Crown Chronograph uit 1964. Dit unieke horloge was het eerste Japanse polshorloge met stopwatch functie. In die tijd is het speciaal ontworpen voor het eerste internationale sport toernooi dat ooit in Japan werd gehouden. Het is een prachtige verwijzing naar het rijke verleden van Seiko in traditioneel horlogemaken. Leuk detail is dat ook de beperkte oplage een verwijzing is naar het geboorte jaar van de Crown Chronograph, de productie is namelijk gelimiteerd op slechts 1964 exemplaren.

 

De Crown Chronograph,

In 1964 werd voor het eerst de Olympische spelen in Japan gehouden. Seiko kreeg de eervolle opdracht om het officiële horloge te ontwerpen voor dit internationale sportevenement in Tokyo. De basis van het ontwerp van de Crown Chronograph was gebaseerd op een mechanisch horloge met handopwinding: de Crown. Het horloge werd ontworpen als een voor het oog eenvoudige één-knops chronograaf. Maar door het gebruik van een pillar wheel zorgde Seiko voor een betrouwbare bediening.
Tegenwoordig wordt dit legendarische horloge gezien als een schoolvoorbeeld van Seiko's onvoorwaardelijke toewijding aan het vak van horlogemaken op het hoogste niveau. De Crown Chronograph heeft alle ingredienten in huis die voor Seiko belangrijk zijn, namelijk een geweldig design, een uitstekende functionaliteit en een goede afleesbaarheid. Het horloge is tevens verkrijgbaar bij Trendjuwelier.

Geschiedenis in een nieuw jasje.

Seiko heeft geprobeerd om het ontwerp van deze limited edition zo goed als mogelijk te reproduceren van het origineel uit 1964. Dit zie je terug in de schitterende details van dit horloge. Van de wijzerplaat met Arabische cijfers tot de smalle bezel met de verfijnde minuten markeringen. In alles is dit een schitterende hommage aan het originele ontwerp. De afleesbaarheid is overdag optimaal doordat het saffierglas aan de binnenzijde is voorzien van een anti-reflectie coating. Voor de nacht zijn de wijzers en de indexen afgewerkt met lumibrite.

De moter van dit alles is het krachtige en betrouwbare 6R35 kaliber, dat maar liefst een gangreserve heeft van 70 uur! Deze Limited komt in 3 uitvoeringen, de SPB127J1 met een champagne kleurige, de SPB131J1 met een zwarte en de SPB129J1 met een groene wijzerplaat. De prijs is €830 en natuurlijk worden de horloges geleverd in een prachtige limited edition giftbox.