Sieraden worden al eeuwenlang door mensen gedragen. We dragen sieraden omdat we ze mooi vinden en om onze uitstraling of look te perfectioneren. Door het aanbrengen van soms kleine details met behulp van sieraden kun je jouw totale look veranderen. Al hoewel sieraden an sich eeuwenlang bestaan en deze als tijdloos kunnen worden bestempeld, veranderen sieraden wel degelijk. Er zijn dan ook tal van trends en ontwikkelingen te ontdekken in sieradenland. Een van de trends is het gebruik van nieuwe materialen voor sieraden. De meeste sieraden zijn gemaakt van goud, zilver of andere edelmetalen, maar deze materiaalkeuze wordt tegenwoordig doorbroken. Zo zijn bijvoorbeeld sieraden gemaakt van paracord zeer populair op dit moment.

Paracord is perfect materiaal voor sieraden door de stevigheid en de diversiteit aan kleuren

Paracord is een soort touw dat in eerste instantie gebruikt werd in parachutes. Paracord heeft een aantal eigenschappen dat dit touw erg interessant maakt voor de ontwikkeling en de creatie van sieraden. Paracord is te verkrijgen bij webwinkels zoals 123paracord.nl in diverse diktes en is ontzettend stevig. Het is natuurlijk zeer prettig om sieraden te dragen die niet kapot te krijgen zijn. Een van de meest robuuste paracord types is het zogenaamde 550 paracord, ook wel type 3 genoemd. Tevens verkrijgbaar in vele kleuren. Naast de stevigheid wordt paracord ook vaak in zeer felle kleuren geproduceerd, waarmee je veel verschillende combinaties kan maken en de ideale sieraden kan produceren.

Het maken van paracord sieraden is zo makkelijk als je het jezelf maakt

Het maken van paracord sieraden is zowel een ambacht als een hobby. Zonder te willen stellen dat het maken van paracord sieraden eenvoudig is, is het wel te leren voor iedereen. Je kan de sieraden zo moeilijk maken als je het zelf wil. Een ketting of armband kan relatief eenvoudig zijn door de structuur van het touw te behouden. Wanneer je er echter voor kiest om het touw bijvoorbeeld te vlechten of meerdere touwen te gebruiken en deze door elkaar heen te laten lopen dan wordt het al een stuk gecompliceerder. De materiaalkeuze is naast dat het zeer veel mogelijkheden geeft ook zeer interessant, omdat het relatief goedkoop is ten opzichte van andere materialen die voor sieraden gebruikt worden.