Duurzame mode is hot! Steeds meer mensen zijn bewust bezig met wat ze dragen en waar hun kleding vandaan komt. Niet voor niets dat het houten horloge behoorlijk in opkomst is en de afgelopen jaren een prominente positie in het modebeeld heeft gekregen. Sinds kort is er een nieuw stoer merk op de markt. De houten Longfield16 horloges. Op dit moment zijn deze in vier modellen verkrijgbaar. Alle vier de modellen betreffen stoere heren horloges in een chronograaf uitvoering. Twee modellen hebben een houten schakelband en twee hebeen een leren band. Bij uitstek geschikt om je man of vriend cadeau te doen. In dit blog vertellen we je graag wat meer over deze houten horloges.

Houtsoorten van de Longfield16 horloges

Er zijn een aantal houtsoorten die veel gebruikt worden bij het produceren van houten horloges. Het meest verkochte model van de Longfield16 houten horloges is gemaakt van walnoot hout. Een duurzaam houtsoort met een chocolade bruine kleur. Walnoot hout heeft mooie nerf waardoor een horloge van dit houtsoort een echt duidelijk houtlook heeft. Een ander veel gebruikt houtsoort voor horloges is bamboe. Ook dit betreft een zeer duurzaam houtsoort. Het voordeel van bamboe is namelijk dat het na het planten binnen 5 jaar geschikt is om mee te produceren. Zodoende komt er veel sneller bamboe beschikbaar dan dat er nodig is om mee te produceren. Daarmee voorkom je een serieus probleem in de wereld namelijk de ontbossing die op dit moment gaande zit. Een belangrijke reden waarom het houten horloge populair is. Je maakt er een duidelijk duurzaamheidsstatement mee en kiest bewust om wat te doen aan de sterk vervuilende modebranche. Ander voordeel van bamboe is dat het heel prettig is om te bewerken en daarom zeer geschikt om horloges mee te maken. Ook is het in meerdere kleuren te verkrijgen. Van heel licht tot bijna zwart en zelf in roodtinten.

Hoe is het merk Longfield16 ontstaan

Het bedrijf achter het merk Longfield16 is trendyhoutenhorloge.nl. Een webshop met een zeer uitgebreid assortiment aan houten horloges. Ondernemers achter deze webshop zijn vader en twee broers Langeveld. Als je deze naam wat internationaler wil maken is Longfield een vanzelfsprekende keuze. Het toeval wil dat deze vader en twee broers alle drie op de 16 de zijn geboren. Een getal dus met een speciale betekenis. Vandaar dat dit getal is toegevoegd aan het woordmerk en Longfield16 is ontstaan. De ambitie is om dit jonge merk snel uit te breiden met meerdere modellen en te zorgen dat deze op zoveel mogelijk plekken te verkrijgen is. Hou het dus in de gaten.