Het kan zijn dat je al lange tijd in hetzelfde kantoor werkt en het interieur en de uitstraling wel gezien hebt. Tijd om er met de bezem doorheen te gaan dus. Je hoeft niet meteen grote veranderingen te doen om een geheel nieuwe uitstraling te krijgen, maar met kleine ingrepen creëer je al een hele nieuwe look. Wij hebben wat eenvoudige trucjes verzameld om een heel nieuwe uitstraling op kantoor te krijgen.

Plafondplaten voor een nieuwe look

Zodra je denkt aan het opnieuw inrichten van een kantoor, denk je al snel aan meubilair, een nieuwe vloer of een kekke kleur op de muur. Vergeet dit meteen en pak juist het plafond aan. Door plafondplaten te gebruiken, creëer je een volledig nieuwe uitstraling. Wil je een luxe uitstraling creëren? Kies dan voor plafondeilanden.

Bepaal een geheel eigen stijl

Als je het oude kantoor zat bent en behoefte hebt aan een nieuwe uitstraling kun je naast het plafond te veranderen, kiezen voor het aanpakken van de gehele stijl. Is het kantoor verouderd, dan wil je misschien wat moderne elementen toevoegen. Het kan ook zijn dat je het hele kantoor wilt aanpakken. Ga dan voor een volledige metamorfose. Een kleurrijk kantoor met speelhoek past niet bij een bedrijf dat serieus wil overkomen. Heb je een jong bedrijf, past dat juist wel goed. Bedenk goed welke stijl bij het bedrijf, kantoor en jezelf past.

Kleuren en vloeren maken het kantoor

Wil je je kantoor een nieuwe uitstraling geven zonder er te veel geld aan uit te geven? Kies er dan voor om nieuwe kleuren aan te brengen. Was je kantoor altijd wit? Verf een muur knalgeel om een totaal ander idee te krijgen. Verouderde zwarte stoelen kun je vervangen door blauwe ergonomische bureaustoelen. Ook dit geeft een heel andere uitstraling aan je kantoor.

Wees creatief met planten

Planten zijn goed voor een woning, maar ook voor een kantoor. De planten zorgen voor verbetering van de concentratie en het geheugen, vermindering van stress en ziekteverzuim en maken je gelukkiger. Daarnaast geven planten veel mogelijkheden. Je kunt ze als scheidingswand gebruiken in een kantoortuin, als decoratie op het bureau zetten en ze bijvoorbeeld ophangen aan het nieuwe plafondeiland of de plafondplaten.