Elk jaar kijk ik vol spanning uit naar de komst van een hele speciale horlogecollectie. En ik ben niet de enige, met mij ook een groot deel van de wereld, onbewust weliswaar, maar dat geeft niet. De komst van deze speciale collectie gaat gepaard met de start een leuk sportevenementje. Misschien ken je het wel, de Tour de France? Nu kijk ik persoonlijk niet uit naar de Tour maar wel naar de bijbehorende collectie Festina horloges, die elk jaar een Tour collectie uitbrengen. Toevallig? Nee, niet geheel... want Festina houdt namelijk de officiële tijd bij van de Tour de France.

Deze Festina horloges zijn elk jaar weer prachtig, met prachtig bedoel ik stoer, robuust en sportief. De horloges zijn met verschillende kleuren wijzerplaten te verkrijgen met een stalen of rubberen band. In de details van de horloges zijn elementen terug te vinden van de tour fietsen, briljant bedacht! En elk jaar weereen ander detail, ik vind het leuk! Het enige wat ik jammer vind is dat de Festina horloges niet geschikt zijn voor mijn pols! Oh wat zou ik graag een van deze Festina horloges willen dragen, maar helaas gaat dit echt niet lukken, het horloge valt nu van mijn pols in plaats van dat ‘ie blijft zitten. Mijn vraag bij deze is daarom ook, beste Festina, wanneer komt er een Tour VROUWEN collectie?!?! Eigenlijk net zoals de mannencollectie maar dan ietsje kleiner als het mogelijk is. Al is het er maar eentje…??