Vaak wordt aan ons gevraagd hoe je een horloge het beste kan combineren met je overhemd of pak. Wat is nu precies de etiquette? Het horloge wordt vaak gezien als het accessoire dat elke man moet hebben. Het geeft een man aanzien. Dit accessoire goed combineren met uw overhemd is daarom erg belangrijk. Ik zal me trouwens even voorstellen: Ik ben Marcel Stroop en werk bij Heerenzaak M – de overhemdenspecialist van Amsterdam. In deze blog zal ik kort uitleggen wat de belangrijkste gebruiken zijn wanneer u een horloge bij uw overhemd of pak draagt.

Kleding bepaalt de eerste indruk

Wist u dat uw eerste indruk voor 93% bepaalt hoe mensen over u denken?! Vooral in een zakelijk gesprek is het daarom belangrijk dat u het juiste horloge en overhemd draagt. De belangrijkste regel is om geen te casual horloge te dragen in een formele omgeving. Liever geen duikershorloge of plastic casual horlogevarianten. Draag daarom een zakelijk horloge bij uw overhemd. Zorg ervoor dat het een subtiel detail is dat uw outfit afmaakt. Zo wordt ook vaak gevraagd of het uitmaakt of u een leren of metalen horlogebandje draagt. Mijn antwoord is eigenlijk altijd dat het aanvullend moet zijn. Het is een complementair accessoire dat uw outfit subtiel afmaakt. Bij een casual overhemd kunt u uiteraard uw eigen fantasie de vrije loop laten gaan. Maar vergeet ook hier niet: een horloge moet uw outfit aanvullen. Zo bepaalt u met een subtiel detail uw eerste indruk.

Accessoires bij een overhemd

Een horloge is het perfecte accessoire bij uw overhemd. Een man draagt in principe alleen de noodzakelijke accessoires. Een horloge, portefeuille en indien relevant een trouwring. Met een horloge kunt u spelen om uw outfit af te maken. Het is vaak wel lastig om te kiezen tussen een groot of klein horloge. Eigenlijk is hier geen echte regel voor. Een leidraad in uw outfitkeuze is wel dat het moet passen bij uw lichaam. Een extreem groot horloge bij een klein iemand of een extreem klein horloge bij een lang iemand, ziet er snel uit balans uit in een outfit. Subtiliteit blijft hierbij ook een belangrijke regel bij het kiezen van uw horloge als accessoire. Eén belangrijk punt: draag geen horloge bij uw smoking overhemd.

Horloge en de overhemd manchet

De overhemd manchet, het uiteinde van de mouw van uw overhemd, en het horloge is een punt van aandacht. Zorg ervoor dat het horloge onder het manchet gedragen kan worden. Een horloge maakt uw outfit af en hoeft dus niet altijd zichtbaar te zijn. Alhoewel de oude topman van autofabrikant Fiat, Gianni Agnelli, dit iets anders zag. Hij droeg zijn horloge altijd nonchalant over zijn pak heen. Agnelli zag het horloge als een accessoire dat elke man moet hebben. En hij liet dan ook graag zien wat voor luxe horloges hij droeg bij zijn overhemd.

Twijfelt u over welk overhemd past bij uw nieuwe horloge? Wij geven altijd eerlijk en persoonlijk advies in onze Heerenzaak op de Maasstraat 89 in Amsterdam.