Kleding maakt de man is een zeer bekend spreekwoord. Bij kleding denken we vaak aan broeken, truien, T-shirts en overhemden. Het zijn echter de minder zichtbare kledingstukken die soms een zeer belangrijke invloed kunnen hebben op de looks. Neem bijvoorbeeld herensokken. Veel mensen realiseren zich niet dat ze met een bepaalde soort herensokken de uitstraling kunnen maken of breken en er zelfs specifieke trends en mode ontwikkelingen op dit gebied zijn waar te nemen. Het is dan ook te stellen dat herensokken een ondergewaardeerd kledingstuk zijn. Naast de uitstraling zijn herensokken ook zeer belangrijk met betrekking tot het draagcomfort en de persoonlijke hygiëne.

Felle kleuren zijn de trend, sokken mogen weer gezien worden!

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan heren sokken en er zijn dan ook duidelijke trends waarneembaar. Tot een aantal jaren geleden was het vooral zaak om de sokken zo min mogelijk te laten opvallen en bij een korte broek zogenaamde sneakersokken te dragen en onder een pak vooral zulke donker mogelijke varianten te kiezen. Tegenwoordig is het tegenovergestelde helemaal in de mode. Je kan het zo gek niet bedenken, sokken met patronen en felle kleuren zijn helemaal hip. Ook onder een pak kun je vaak met sokken zeer creatieve details aanbrengen. Ook onder korte broeken zijn hogere sokken weer helemaal geaccepteerd. De herensokken mogen weer gezien worden en zijn dan ook een stuk prominenter aanwezig in de winkels en in de herenkleding industrie.

Herensokken zijn erg belangrijk voor het comfort en de voet hygiëne

Herensokken spelen niet alleen een steeds belangrijkere rol op het gebied van de looks en de uitstraling, maar zijn ook essentieel op het gebied van comfort en hygiëne. Stinksokken en zweetvoeten zijn helaas een veelvoorkomend probleem voor veel mannen. Door te kiezen voor een goed ventilerende en kwalitatieve sok kun je hier verandering in brengen. Over het algemeen heb je bij 100% polyester sokken vaak sneller last van stinkvoeten, omdat deze minder goed ventileren. Sommige sokken zijn ook gemaakt van speciaal materiaal, waardoor er lucht bij de voeten kan komen en de voet hygiëne goed verzorgd blijft. Het is natuurlijk altijd van belang om regelmatig je sokken te vervangen met een schoon paar. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het comfort en de voet hygiëne en het is dan ook logisch dat de kwaliteit van de heren sok over het algemeen toeneemt.