Er zijn allerlei evenementen waarvoor je je goed moet voorbereiden. Dit heeft te maken met het feit dat je een goede indruk wil laten op jouw gasten, daarnaast wil je het maximale halen uit jouw evenement. Jouw evenement is jouw visitekaartje, al is het een schoolevenement, bedrijfsevenement of iets persoonlijks het is altijd belangrijk dat je het zo goed mogelijk organiseert zodat het zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. Maar hoe doe jij dit?

Entertainment

Zoals je al weet of misschien nu pas achter zult komen is entertainment hartstikke belangrijk als het komt op evenementen. Je wilt een schema opgebouwd hebben, want je hebt liever dat jouw gasten zich vermaken dan dat ze verveeld voor zich uit kijken. Doormiddel van een leuk en gevarieerd programma zul je jouw gasten geïnteresseerd houden. Je kan hiervoor een leuke of bekende spreker aan het woord zetten. Vaak vermaken zij jouw gasten op een leuke maar informatie manier. Je denkt vast bij jezelf hoeveel kost een gastspreker? Nou, klik hier en find out!

Eten

Liefde gaat door de maag zeggen ze en als we allemaal eerlijk tegen onszelf zijn zitten we liever bij een goed evenement met lekker eten en drinken dan zonder eten of drinken. Je kan een thema aanhouden wat betreft het eten en hierin verschillende hapjes maken. Het maken van de hapjes zal wel wat werk kosten als je een groot evenement aan het plannen bent, maar je kan er ook voor kiezen om een catering in te huren om het werk voor jou te doen. Zo heb je iemand geregeld voor jouw hapjes en drinken, maar vaak ook voor het serveren ervan. Twee vliegen in een klap!

Win-actie

Wat is er nou leuker dan een spannende win-actie op een gezellig evenement? Gebaseerd op jouw evenement kun je een prijs uitkiezen en verloten. Denk hierbij maar aan een zakelijk evenement, waarbij iedereen strak in pak loopt. Je kunt hiervoor het best een winactie maken die zakelijk is, zoals een chic horloge of kaartjes voor het concertgebouw. Maar als je een informeel evenement aan het organiseren bent, dan kunnen bioscoopkaartjes of een cadeaukaart voor een bepaalde winkel nooit kwaad. Wel is het belangrijk dat als je een bepaalde actie kiest het ook in jouw budget past en daarnaast dat het ook relevant is. Het is ook een mogelijkheid om eigen merch te verloten. Hierbij zal jouw winnende gast ook jouw bedrijf/evenement onbewust promoten.

Informatie

Als al het entertainment, eten en acties zijn geweest dan is het voornamelijk een goed idee om je te focussen op de informatie die je overbrengt. Je wilt dat jouw gasten duidelijk weten waarvoor ze zijn gekomen en waarmee ze zijn weggegaan. Daarom is het goed om voldoende informatie te hebben volstrekt. Zorg er daarom voor dat je duidelijk maakt dat als er nog vraag is naar meer informatie dat ze die kunnen ontvangen. Je kan pamfletten, posters en/of visitekaartjes uitdelen om zo jouw boodschap beter over te brengen. Informatie moet altijd toegankelijk zijn.