Afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent, zal je op zoek gaan naar een passende outfit. Het is niet altijd even gemakkelijk om een leuke outfit bij elkaar te shoppen. Kies je bijvoorbeeld voor een maatpak, of ga je voor een business casual outfit? Niet alleen de sector bepaalt welke kleding past bij je werk, ook je eigen voorkeuren spelen hierbij een rol. Je moet je immers op je gemak voelen in je outfit! In dit artikel geven we handige tips, die je helpen om een zakelijke look te combineren met een informeel tintje. Tegenwoordig zijn er steeds minder mannen, die volledig in pak naar hun werk komen. Enkel wanneer zij afspraken met andere partijen hebben, is het pak een populaire outfit. Hoe vaak draag jij nog een pak?

Business casual als de nieuwe trend op de werkvloer

Om een zakelijke look te kunnen combineren met een informeel tintje, kan een business casual kledingstijl het overwegen waard zijn. Bij een business casual look combineer je een katoenen broek met een net overhemd. Op deze website vind je een groot aantal overhemden van een hoge kwaliteit. Het is gebruikelijk om onder een overhemd een ondershirt te dragen. Zo blijft het overhemd fris en kun je deze langer aan! Naast een overhemd kan ook een pullover een interessante toevoeging aan je outfit zijn. Met een pullover maak je de outfit net iets zakelijker. Kies tussen een pullover met een ronde of een v-hals. Door voor een donkere kleur pullover te kiezen, kun je deze met vrijwel ieder overhemd combineren.

Tip: de leren puntschoenen passen goed onder een pak, maar ook zeker onder een business casual look.

Alternatief voor leren puntschoenen

Naast de leren puntschoenen zijn er verschillende andere mogelijkheden om je business casual look af te maken. Denk bijvoorbeeld ook aan schoenen van suède. Deze schoenen zijn vaak net iets sportiever, waarmee ze een informeel tintje aan je outfit geven. Ook het dragen van sneakers is steeds minder ongebruikelijk op de werkvloer. Er zijn verschillende nette sneakers te vinden, die je een grote mate van draagcomfort bieden. Niet iedereen vindt de leren puntschoenen lekker zitten. Naar een klant kan het wel netter zijn om puntschoenen van leer te dragen. Laat je vooraf adviseren over schoenen die goed passen bij jouw voet. Zo sluit de schoen hier beter op aan, waardoor het comfort van de schoen vergroot wordt.

Outfit compleet maken met een horloge

Tot slot kan het leuk zijn om accessoires aan je outfit toe te voegen. Waar dames doorgaans voor oorbellen, een ketting of bijvoorbeeld een armband kiezen, gaan mannen al snel voor een horloge. Horloges worden tegenwoordig in verschillende soorten aangeboden. Kies je voor een sportieve en moderne smartwatch? Of ga je toch voor het klassieke model horloge? Bij een business casual look past met name een moderne smartwatch erg goed. Al zijn er ook sportieve, ietwat klassieke modellen horloges te vinden. In het geval van een pak komt een klassiek horloge doorgaans beter tot zijn recht.

Op internet vind je een groot aantal horloges in verschillende stijlen. Zo vind je altijd een horloge, die aansluit bij jouw outfit. Het kan slim zijn om meerdere horloges aan te schaffen. Op deze manier kun je variëren bij de verschillende outfits die in je kast hangen.