De zon komt steeds vaker tevoorschijn en de temperaturen lopen hoger op. Steeds vaker worden er warmterecords verbroken. De zomer van 2018 bracht ons hoge temperaturen die we niet gewend zijn. Massaal zochten we verkoeling op aan het zwembad of bij het strand. Tijdens een hittegolf is het belangrijk om zoveel mogelijk de zon te vermijden. Daarnaast is het van belang dat je per dag minimaal 2 liter water drinkt. Tevens is het voor je lichaam beter om kruidig eten te vermijden en kleine porties te eten. Op deze warme dagen is het lastig om een modieuze en tegelijkertijd koele outfit samen te stellen. Een combinatie met zwemkleding is een goede optie. In deze blog worden een aantal tips gegeven om toch met jouw outfit te kunnen stralen op deze dagen.

Draag zwemkleding

Wijde kleding zorgt er voor dat je minder gaat zweten en de kleding niet aan je lichaam blijft plakken. Naast dat het prettiger aanvoelt, is wijde kleding over je zwemkleding ook minder warm op een zomerse dag. Het materiaal kleding is tevens van invloed wanneer het gaat om het absorberen van warmte. Een lichte wijde lange broek is soms zelfs prettiger dan een korte strakke broek. Voor vrouwen is een jurk of rok over de zwemkleding erg comfortabel. Tijdens een stranddag is een jurk ook erg prettig om over je zwemkleding te dragen. Deze is gemakkelijk uit en aan te doen. Ze dienen uiteraard wel op elkaar afgestemd te worden. Hier kan je een uitgebreid aanbod aan zwemkleding vinden. Wanneer het dragen van een jurk of rok kan zorgen voor schurende bovenbenen kan je er voor kiezen om een kort broekje onder de jurk te dragen.

Kies voor accessoires

Een outfit maak je af met accessoires. Dit kan met behulp van een pet, zomer hoed, sieraden of een sjaal. Een pet of zomer hoed beschermen je hoofd tevens voor de felle zon op een warme zomerdag. Zo voorkom je dat je hoofd of scheiding verbranden wanneer je over het strand loopt. Sieraden zoals oorbellen, een ketting, horloge en zonnebril zorgen er voor dat je je outfit helemaal af maakt. Tevens is een goede zonnebril essentieel bij een felle zon. Wanneer je je ogen niet goed beschermd, wordt het risico op staar verhoogt. Een zonnebril dient voor 100% UV-bescherming te zorgen.

Ga voor een lichte kleur

Het dragen van kleding in donkere kleuren zullen de warmte absorberen waardoor jij het ook sneller warm zal krijgen. Houdt deze kleuren hierom zo licht mogelijk. Kleuren als wit, beige, lichtgeel, lichtgroen en lichtblauw zullen er voor zorgen dat je kleding zo min mogelijk warmte absorbeert. Probeer je zomercollectie hier op aan te passen.

Draag luchtige kleding

Kleding van een luchtige, natuurlijke stof zoals zijde, linnen of katoen zorgen er voor dat de warmte zo min mogelijk door je kleding heen komt. Dit is het beste om te dragen tijdens warme zomerdagen. Tevens zijn luchtige, wijde kledingstukken ook nog eens erg in de mode. Twee vliegen in één klap dus! Probeer strakke kleding van polyester of acryl zoveel mogelijk te vermijden.