Heb je de droom om ooit veel geld te verdienen? Om je droom werkelijkheid te laten worden zul je je goed moeten verdiepen in de manieren waarop je rijk kan worden. Een van de mogelijkheid is door te liggen beleggen. Beleggen moet je echt leren, want je kan je ook zomaar je geld verliezen. Hieronder lees je hoe je het beste leert beleggen.

1.) Wat wil je eigenlijk bereiken?

Wat is eigenlijk het doel van je belegging? In dit geval is het waarschijnlijk het kopen van een horloge. Wat je doel ook is; werk het uit op papier. Maak je doelstelling SMART. Misschien heb je deze term wel eens gehoord op school. Je doelstelling moet Specifiek, Meetbaar, Aantrekkelijk, Realistisch en Tijdsgebonden zijn. In ieder geval moet je achteraf kunnen meten of je je doelstelling hebt gehaald. Ook moet er getallen in je doelstelling komen, want ander kan je niets meten. Bedenk in deze fase goed hoeveel geld je nodig hebt. Zo krijg je al een goed beeld hoeveel rendement je moet behalen om het bedrag te krijgen.

Bekijk ook hoeveel geld je kan missen met het beleggen. Beleg alleen met geld dat je kan missen. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren, zoals een kapotte vriezer of een auto-ongeluk. Bepaal verder ook hoeveel geld je wilt beleggen. Maak hierbij een goede inschatting hoe lang je moet beleggen om het uiteindelijke bedrag te krijgen. Over het algemeen geldt: hoe langer je geld vaststaat, hoe groter de kans op veel rendement.

2.) Hoe doe je alvast wat kennis op?

Uiteraard zijn er verschillende manieren om alvast wat kennis op te doen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om wat boeken te lezen van beleggen. Ben je echt een beginnende belegger? Lees dan bijvoorbeeld boeken als ‘beleggen voor dummies’ en ‘de intelligente belegger’. Bij het eerstgenoemde leer je echt de basis. ‘De intelligente belegger’ wordt aangeraden door meesterbelegger Warren Buffet, dus die is ook zeker aan te raden! Ook is het aan te raden ‘Beleggen kun je zelf 2018’ te lezen. In dit boek krijg je een compleet overzicht over hoe je het beste kunt beleggen.

Verder is het ook slim om alvast te kijken op YouTube-kanalen. Khan Academy is bijvoorbeeld zeker aan te raden, omdat alles hierop makkelijk wordt uitgelegd. Khan Academy is een wereldwijde platform die online onderwijs voor iedereen toegankelijk wilt maken. Ook heb je Preston Pysh, een zeer goede belegger, die je beleggingstips en -adviezen geeft.

3.) Welke beleggingsapp gebruik je?

Nadat je al weet wat je eigenlijk wilt bereiken en je al wat kennis hebt opgedaan is het ook raadzaam om een fijne beleggingsapp te kiezen. Kijk goed of de app een heldere overzicht geeft van je valuta. Kies bij voorkeur voor een zeer uitgebreide app, waarbij je toegang hebt tot de laatste statistieken en nieuws. Verder is het altijd verstandig om meerdere recensies te lezen op verschillende review websites. Tegenwoordig staan er heel veel nep reviews online, dus bekijk meerdere reviewwebsites. Controleer ook of de app goed beveiligt is tegen hackers. Ook dit staat vaak in de reviews aangegeven.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel op weg geholpen naar een succesvol beleggingscarrière. Veel succes toegewenst!