Kun je eigenlijk je horlogeglas laten vervangen? Het kan natuurlijk iedereen overkomen, per ongeluk heb je je horloge gestoten en is je glas gebroken, of is hij gevallen en zit er daardoor een flinke kras op je glas. Vooral de badkamer is een risico ruimte voor je horloge, alles is daar natuurlijk keihard. Als je je horloge daar stoot of laat vallen, kun je er op rekenen dat het glas beschadigt is.

Voordat het nieuwe horlogeglas kan worden geplaatst.

Gelukkig kan het glas van je horloge vervangen worden. Wij hebben hiervoor de juiste gereedschappen en apparatuur in ons horlogeatelier. Na ontvangst van het horloge zullen we je eerst per mail bevestigen dat we het horloge hebben ontvangen en eventueel doorgeven wat de kosten van de reparatie zijn. De uurwerkmaker zal het horloge gaan demonteren door als eerste het achter deksel te openen, waarna hij het uurwerk met de wijzerplaat uit de kast kan halen. Hiervoor moeten eerst de kroon en stift verwijderd zijn. De stift moet worden gedemonteerd uit het uurwerk omdat deze door de kast heen steekt naar de kroon. Als alles uit de kast is kan hij het oude glas van het horloge halen en nauwkeurig kijken of er geen glasdeeltjes moeten worden verwijderd die op de wijzerplaat zijn achtergebleven, of mogelijk zijn er scherfjes tussen de wijzers of in het datum venster achtergebleven. Dit kan schade aan het uurwerk hebben veroorzaakt, of alsnog gaan doen.

Hoe gaat het vervangen van het horlogeglas in zijn werk.

Als de wijzerplaat en het venster schoon zijn kan het oude glas worden opgemeten. De dikte en de diameter zijn natuurlijk belangrijk. Een glas moet natuurlijk exact passen. Wat is het voor een glas? Er bestaan diverse soorten horlogeglazen. Mineraalglas is het meest voorkomende horlogeglaasje, net als krasvrij saffierglas dat vaak op luxere horloge is geplaatst. Hardlexglas is een speciaal door Seiko ontwikkeld hard glas dat ook heel taai is waardoor het zeer geschikt is voor de meest sportieve horloges uit hun collecties. Als de uurwerkmaker weet welk type hij moet gebruiken zal hij deze gaan plaatsen. Uit de rand van het horloge zal alle oude lijm of kit moeten worden verwijderd zodat het nieuwe glas overal naadloos kan aansluiten. Het glas kan vastzitten in een pakking die het glas klemt, of het glas moet rondom helemaal met een speciale transparante UV-lijm worden verlijmd. Zodra deze lijm is aangebracht kan het glas in de horlogekast worden gelegd, waarna het horloge onder een UV-lamp moet drogen zodat de lijm uit kan harden. Als het nieuwe glas weer in de horlogekast is geplaatst kunnen alle delen weer worden gemonteerd. Je zal daarna worden geïnformeerd dat het horloge weer gereed is en klaar is voor verzending of gereed om af te halen in onze showroom in Kampen.

Je horloge laten repareren

Wil je je horloge laten repareren of het glas laten vervangen, kun je dus prima bij Horlogeloods terecht. Naast het vervangen van glaasjes kun je dus ook prima bij ons terecht voor kleine reparaties, en garantiegevallen kunnen we voor je doorsturen naar desbetreffende leverancier. Helaas valt een glas nooit onder garantie, omdat schade hieraan altijd ontstaan is door stoten. Is je horloge niet meer te repareren of worden de kosten je te hoog, dan kun je natuurlijk altijd eens op zoek gaan naar een nieuw horloge in onze uitgebreide webshop.