Of je nu al een hele tijd vaste klant bent in onze webshop of wanneer je net nieuw bent: we kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar bepaalde zaken omtrent onze webshop. In ons eigen atelier hebben we een plek gemaakt waar we horloges ‘eigen’ en persoonlijk kunnen maken. Om echter een hele reeks horloges aan te schaffen kopen we horloges in bij een groothandel. Om zo transparant mogelijk te blijven naar jou, onze trouwe klant, willen we je in dit artikel graag meer vertellen over hoe het inkopen van horloges precies werkt en hoe dat eruit ziet. Het is best leuk om te weten waar jouw nieuwe Olympic horloge vandaan komt of hoe we jouw Tommy Hilfiger horloge hebben uitgekozen toch?

Belang van groothandels

De groothandel is voor veel webshops met grote merken de schakel tussen tussen fabrikanten en winkels. Grote kans dat de ketting die je om hebt of het shirtje wat je draagt via de (web)winkel uit een groothandel komt. In 2017 was de omzet van de groothandel voor het eerst in vijf jaar zelfs verdubbeld. Ook Horlogeloods.nl maakt gebruik van het bestaan van groothandels met een specialisatie in sieraden en horloges. Vaak zijn er grote beurzen omtrent sieraden en horloges waar meerdere groothandels hun producten aanbieden en waar wij als ondernemer een sneak peek kunnen krijgen van het huidige aanbod op het gebied van horloges. Ook kun je zelf als ondernemer aan de slag gaan door je goed in te lezen via internet en het zelf benaderen van groothandels. Het is hierbij van groot belang dat je nooit voor de eerste de beste groothandel gaat: kijk altijd naar het aanbod van meerdere groothandels voordat je jouw eigen collectie gaat aanvullen.

Groothandels in Nederland

In Nederland vind je verschillende groothandels in sieraden en horloges waar je als ondernemer of eigenaar van een (web)winkel terecht kunt om je producten aan te schaffen. Vaak worden hierbij producten zoals horloges vervaardigd in een ander land, zoals China, waar zowel ontworpen als geproduceerd wordt. Voor zowel de bekende merken zoals Tommy Hilfiger, Seiko, Fossil en meer als voor de minder bekende horlogemerken zijn verschillende groothandels te vinden. Hierbij kun je als ondernemer zelf bepalen wat je wilt inkopen voor je (web)shop. Wij zijn bijvoorbeeld dol op merkhorloges en willen de klant graag trendy items kunnen aanbieden. Daarom zijn wij altijd heel selectief wanneer het om horloges kopen bij een groothandel gaat. We vinden het heel belangrijk dat alle normen en waarden van de desbetreffende groothandel goed aansluiten bij Horlogeloods.nl.

Waar op letten bij inkoop

Dat is dan ook een van de eerste aspecten waar we opletten bij het inkopen van horloges. Bij Horlogeloods.nl zorgen we bijvoorbeeld altijd voor exclusieve deals: we willen graag dat onze klanten bij ons terecht kunnen voor modieuze items én voor tijdloze horloges die altijd kunnen. Daarbij kijken we vooral naar de vraag: wat willen klanten en wat willen wij uitstralen? Ook letten we op de kwantiteit: we vinden het belangrijk dat we van bepaalde horloges genoeg kunnen aanbieden, helemaal wanneer iets ‘in de mode is’ of wanneer we weten dat er veel vraag naar is. Toch willen we ook anders zijn dan andere webshops, want we zien jou natuurlijk graag terug als klant bij Horlogeloods.nl.

Hoe werkt de inkoop?

Daarom houden we alle trends goed in de gaten om precies op het juiste moment onze slag te slaan bij de groothandel. We zoeken meerdere horloges van verschillende merken uit, kiezen een bepaald aantal horloges, kijken naar de details en specificaties en zorgen voor een goede deal. Hierna wordt onze voorraad direct aangevuld met spiksplinternieuwe horloges van diverse merken voor dames, heren en kinderen. Hier kun jij vervolgens weer een nieuwe horloge uit gaan kiezen. Omdat we de focus hebben liggen op trends zorgen we ervoor dat onze webshop altijd up to date is met de nieuwste modellen horloges. We willen natuurlijk wel dat jij de nodige keuze hebt wanneer het om horloges draait. Heb je onze nieuwste aanwinsten al gezien? Neem snel een kijkje in de webshop en laat je verrassen door verschillende trendy modellen van onder andere Hugo Boss, Michael Kors en Fossil.