Geld investeren is ontzettend slim om te doen als je geld over hebt. Door geld in bepaalde zaken te investeren proberen mensen meer geld uit hun investering te halen. Je kan in ontzettend veel zaken investeren denk bijvoorbeeld aan aandelen, huizen of zelfs sneakers. Ook in horloges kan je investeren. Waarom en hoe investeer ik mijn geld? Antwoord op deze vragen vind je in dit artikel.

Investeren in horloges

Horloges zijn ontzettend goede handelsobjecten. Als je veilig spaargeld wilt investeren dan is een kostbaar horloge aanschaffen een goede optie. Zolang het horloge maar niet beschadigd zal het meer waard worden. Als je echt veel geld wilt verdienen in de horlogebranche dan zou jij je moeten verdiepen in vintage watches. Denk bijvoorbeeld aan Rolex of AP-horloges.

Vintage watches

In de afgelopen 10 jaar is de horlogemarkt flink gestegen met maar liefst 69%. Zelfs de wat simpelere horloges als bijvoorbeeld de Tag Heuers kosten enkele jaren geleden nog minder dan 1000 euro tegenwoordig gaan ze zelfs weg voor meer dan het dubbele. Horloges worden al tientallen jarenlang gezien als een symbool van rijkdom en luxe. Tegenwoordig is het ook nog eens zeer winstgevend. Om te investeren in horloges heb je geen tonnen of miljoenen nodig. De markt onder de 10.000 euro groeit momenteel als een Jakko. Door de opmars van de sociale media zijn het aantal vintage horloges fans enorm toegenomen. Door alle Instagram foto’s, blogs en vlogs is de aanhang alleen maar gegroeid.

Waarom investeren in horloges?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel. De opmars van de rage vintage watches blijft maar doorgaan. De vintage watches worden steeds meer waard en er lijkt voorlopig nog geen daling in de markt te komen. Het voordeel in het investeren in een horloge is dat je de investering zelf in handen hebt. Als je er goed voor zorgt dan kan het alleen maar meer waard worden. Ook hoeft het geen hele grote investering te zijn. Voor een paar duizend euro kan je al een mooie Rolex horloge kopen waarvan de kans zeer aannemelijk is dat de waarde hiervan zal gaan stijgen.

Andere investeringen

Geld investeren in aandelen is een traditionele manier van investeren. Met de toename van de online brokers wordt het handelen in aandelen toegankelijk voor iedereen. Beleggingen in de lange of korte termijn zijn allebei mogelijk. Beleggen op de lange termijn is zeer populair aangezien je dan minder risico loopt dan beleggen op korte termijn. Op korte termijn beleggen doen mensen ook alleen met veel geld. Met de korte belegging verwachten ze ook veel geld terug te verdienen aangezien het risico veel groter is zal hier ook meer winst uit gemaakt worden.

Shell

Shell is een van de grote jongens op de beurs. Aandelen kopen in Shell wordt steeds populairder aangezien Shell zich meer en meer bezighoudt met duurzame energie. Hierdoor hopen ze het imago van Shell te verbeteren en hopen ze in de toekomst zelfs over te gaan op duurzamere varianten.