De herfstvakantie staat weer voor de deur, menig Nederlander zal weer afreizen naar een tropische bestemming. Welke koffer neemt u dit jaar mee op vakantie? In dit artikel zullen we kort de verschillende soorten koffers toelichten, zodat u een goede afweging kunt maken tussen verschillende koffers die u mee kunt nemen op vakantie.

Harde Koffers

Voor vliegreizen is het raadzaam om een harde koffer mee te nemen. Harde koffers bieden namelijk meer veiligheid voor de spullen in uw koffer. De harde buitenrand zorgt ervoor dat de inhoud niet beschadigd raakt bij stevige turbulentie of als het luchthavenpersoneel niet al te zachtzinnig met uw koffer omgaat. Nadeel van een harde koffer is wel dat er snel krassen op zullen komen.

Zachte Koffers

Naast harde koffers bestaan er ook, u raadt het al, zachte koffers. Het voordeel van zachte koffers is dat deze zich meer vormen naar de hoeveelheid inhoud die u in uw koffer stopt. Als u de koffer erg vol stopt gaan de randen verder naar buiten staan, waardoor het volume van de koffer groter wordt. Nadeel van zachte koffers is wel dat de inhoud eerder beschadigd raakt.

Handbagage koffers

De handbagage koffers kent u waarschijnlijk wel. Dit zijn de kleinere koffers de ook de cabine van een vliegtuig in kunnen. Vooral voor korte vakanties is het vaak slim om alleen handbagage koffers mee te nemen, zodat u geen extra kosten hoeft te maken voor het meenemen van uw bagage. Onder handbagage koffers vallen koffers kleiner dan 56 centimeter. De handbagage koffers bestaan er in de hierboven beschreven harde en zachte variant.

2 Wiel Trolleys

De trolleys of koffers met twee wielen zijn uw vaak niet onbekend, de meeste koffers hebben namelijk twee wielen. U kunt de koffer eenvoudig kantelen en op deze manier kunt u zich snel over de luchthaven of vakantiebestemming begeven. Eigenlijk heeft deze koffer niet heel veel voordelen ten opzichte van de 4 wiel trolleys.

4 Wiel Trolleys

Deze koffers hebben vier wielen waardoor je ze niet hoeft te kantelen om ermee te lopen. Dit zorgt ervoor dat je een stuk mobieler bent en makkelijker kunt manoeuvreren. Bij 4 wiel trolleys is er ook veel minder kans op omvallen, de vier wielen die op elke hoek van de koffer zitten zorgen namelijk voor stabiliteit. Voor mensen met lichamelijke klachten is het raadzaam om voor een 4 wiel trolley te gaan, omdat deze koffers lichamelijk veel minder belastend zijn. Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over koffers? Of bent u op zoek naar een goede stevige koffer? Kom dan eens langs op de website van www.favoritebags.nl. Zij kunnen u voorzien van persoonlijk advies en u helpen aan een koffer die bij u past.