Het woord Luminox heeft een bijzondere betekenis. Het woord bestaat namelijk uit de Latijnse woorden ‘lumi’ en ‘nox, die ‘licht’ en ‘nacht’ betekenen. De naam van het merk past dus perfect bij de functionaliteiten van een Luminox horloge, maar daarover later meer. Luminox wilde vernieuwende uurwerken uitbrengen, welke van zeer hoge kwaliteit zijn. Volgens Horlogeloods is dit sowieso gelukt. Lees snel verder waarom.

Geschiedenis van Luminox horloges

Luminox werd in 1989 opgericht door Richard Timbo en Barry Cohen. Deze laatste was een horlogeveteraan en kwam een Zwitsers lichtgevend systeem tegen (LLT). Hij wist direct dat hij een uniek en origineel element van een nieuw horlogemerk in handen had. Met het LLT-systeem bent u ook in de donker voorzien van de tijd. Elk Luminox horloge heeft zeer kleine glascapsules, welke altijd licht geven. Op deze manier kunt u de tijd onder welke omstandigheden dan ook aflezen.

Luminox horloges en het succes

Een Amerikaanse officier kwam de Luminox horloges tegen en was direct te spreken over de geweldige LLT-technologie. Hij besloot om samen met Barry Cohen een horloge te ontwikkelen dat speciaal bedoeld was voor zijn troepen. Ook andere strijdkrachten wilden graag een voor hen ontwikkeld Luminox horloge. De Luminox horloges hebben een betrouwbaar uurwerk en kunnen wel tegen een stootje.

Luminox horloge online kopen bij Horlogeloods

Heeft u het Luminox horloge van uw smaak gekozen? Als u deze bestelt op een werkdag voor 20:30 uur, verzenden wij deze dezelfde dag nog. Tevens betaalt u geen verzendkosten bij bestelling vanaf €100,-. Dat is fijn online shoppen!