Enige kennis van het Latijn? Dan zou u de betekenis van het Zwitsere merk Luminox al kunnen weten. 'Lumi' betekent licht en 'nox' is nacht in het Latijn. Luminox ontwikkelde eind jaren tachtig de unieke Luminox Light technology (LLT). Dit houdt in dat zicht onder alle omstandigheden gegarandeerd is. Alle horloges van Luminox horloge bevatten minuscule borosilicate glascapsules die altijd licht geven. Hierdoor zijn Luminox horloges altijd afleesbaar en ze geven een constante gloed, dag en nacht!

Het eerste horloge van Luminox

Een typisch Amerikaans succesverhaal.... het Zwitserse merk Luminox. In de jaren tachtig van de vorige eeuw realiseerden de oprichters van Luminox dat, als je je in de horlogemarkt voor modieuze merken staande wil houden, je iets opvallends en origineels zou moeten ontwerpen. Nadat ze een zelfvoorzienend en uniek verlichtingssysteem ontdekten, genaamd Luminox Light Technology dus, en begrepen dat dit een handige aanvulling zou kunnen zijn voor horloges omdat deze hiermee beter afleesbaar en zichtbaar zijn, begonnen zij dit in horloges te integreren. In 1989 is vervolgens het horlogemerk Luminox ontstaan. Op dat moment was een trend op horlogegebied het lanceren van sportieve horloges. Daarom was het eerste model van dit Zwitserse merk een duikhorloge.

De horlogecollectie van Luminox

Land, Sea, en Space zijn op dit moment de series binnen de collectie van dit merk. De namen van deze series zeggen eigenlijk al wel genoeg: deze series zijn voornamelijk gericht op de actieve consument, zoals sporters en militairen. Alle Luminox heren- en dameshorloges zijn stoer en stevig met een duidelijke afleesbaarheid. Bestel uw favoriete Luminox horloge snel een eenvoudig in onze webshop. Voor zowel dames als heren zijn er horloges van Luminox te vinden op Wereldhorloges.nl. Een tip: bekijk ook eens de afgeprijsde Luminox modellen.