Direct herkenbaar, de Mondaine heren- en dameshorloges met kenmerkende wijzerplaat. Heeft u weleens met de trein in Zwitserland gereisd? Dan is het ontwerp meteen te herkennen: de Swiss Railway Watch collectie. Deze Mondaine horloges zijn moderne kopieën van de stationsklokken die op meer dan 3.000 Zwitserse treinstations precies de juiste tijd aangeven. Misschien is dat wel de reden dat in Zwitserland de treinen zo perfect op tijd rijden…

Het Mondaine horloge en de Zwitserse stationsklok

De bekendste producten van Mondaine Watch Ltd zijn de verschillende horloges volgens het ontwerp van de officiële stationsklokken van de Zwitserse federale spoorwegen. In opdracht van de Zwitserse Spoorwegen ontwierp Hans Hilfiker, een ontwerper en ingenieur uit Zwitserland, in 1944 de stationsklok die een nationaal symbool voor dat land zou worden. De horloges van Mondaine alsook de Zwitserse stationsklokken waren oorspronkelijk anders dan andere horloges; omdat deze 58 seconden (in plaats van 60) over de 360 graden van het uurwerk verdeelden. Hierdoor stond de wijzer gedurende de resterende twee seconden even stil op nummer twaalf.

Mondaine Horloges – Klassiek en modern design in één

Het merk Mondaine is wereldwijd bekend geworden door de beroemde rode secondewijzer. De Mondaine horloges, met zijn ongecompliceerde ontwerpen, worden gezien als één van de tien klassieke Zwitserse horloge ontwerpen. Lederen banden in de kleuren rood en zwart met de keuze uit een mat (brush) of verchroomde (polish) geborstelde gesp. Of geeft u de voorkeur aan horlogebanden van metaal? Tot op de dag van vandaag zijn heren- en dameshorloges van Mondaine moderne en gewilde horloges. Daarom heeft Horlogeloods Mondaine horloges in zijn assortiment opgenomen.