Zit jij regelmatig met je handen in het haar? Misschien gebruik je wel de verkeerde producten.

Zoveel?

Vraag je je af of dat nou echt nodig is, al die verschillende soorten shampoos, conditioners en stylingproducten? Het antwoord is ja, die zijn echt nodig. Nou ja, misschien niet allemaal, maar feit is nu eenmaal dat ieder type haar zijn eigen verzorging en styling nodig heeft.

Kleur?

Veel vrouwen kleuren hun haar. Dit vraagt om specifieke verzorgingsproducten. Enerzijds is dit nodig omdat kleuren het haar nu eenmaal vaak een beetje beschadigt en je haar dus wel wat extra verzorging kan gebruiken. Anderzijds zijn er veel haarkleuren die wat extra zorg vragen om mooi te blijven. Blond haar in koele tinten bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat dit gelig of warm van tint wordt gebruik je producten die speciaal bedoeld zijn om koele tinten koel te houden. Fudge heeft hier verschillende producten voor in het assortiment, maar ook Schwarzkopf staat erom bekend. De zilvershampoo van dit merk is een echte klassieker!

Ook haar dat rood is geverfd heeft tussen de kleuringen in vaak wat aandacht nodig om mooi rood te blijven, en niet dof te worden. Een speciale shampoo of mousse die wat extra rode pigmenten en glans teruggeeft aan je haar is geen overbodige luxe. Ook deze vind je in het assortiment van Fudge.

Kort of lang? Krullend of steil?

Lang haar vraagt vaak om andere verzorging dan kort haar. Lang haar vraagt om zachte producten, zodat je haar en verzorgd en gezond uitziet. Kort haar heeft vaak juist wat meer stevigheid nodig, zodat je het makkelijk in het gewenste model kunt brengen.

Ook maakt het bij de keuze voor de juiste producten nogal wat uit of je haar krullend of juist steil is. Bij steil haar kies je liever niet voor al te rijke producten. Deze verzwaren het haar, of zorgen ervoor dat het vettig wordt. Krullend haar, zeker als we het hebben over echt serieuze krullen, kan juist niet genoeg in de watten gelegd worden. Kies bij krullen altijd voor producten die je haar voeden en pluis voorkomen. Veel merken, zoals Schwarzkopf, hebben speciale lijnen voor krullend haar. Hierin vind je shampoo, verzorging en styling die goed bij elkaar en bij krullend haar passen. Merk je dat je haar van al deze producten tegelijk toch te zwaar wordt? Combineer ze dan handig met andere lijnen: gebruik bijvoorbeeld een shampoo voor fijn haar om meer volume te creëren, maar wel een conditioner voor krullend haar om pluis te voorkomen.