Horloges en sieraden die met aandacht samengesteld zijn, vinden wij uiteraard prachtig. Maar als er dan ook nog een goed verhaal achter zit, worden wij helemaal enthousiast. Een voorbeeld van sieraden met een verhaal zijn de Pig and Hen armbanden. Deze zijn ontwikkeld voor stoere mannen die onder ruige omstandigheden moeten werken. Een armband Pig and Hen is zo sterk, dat hij wel 1000 kilo aankan. Alles weten over de Pig and Hen armband? Lees verder!

Wat maakt een Pig and Hen armband zo sterk?

Het geheim van de sterke Pig & Hen armbanden is het gebruik van echt scheepstouw! De basis van een Pig and Hen armband is gevlochten touw. Scheepstouw zien we vaak ook in ‘geslagen’ vorm weer, waarbij de verschillende strengen touw om elkaar heen geslagen zijn. Gevlochten scheepstouw is echter sterker, want het rekt beter mee en is soepeler. Doordat gekozen is voor een gevlochten constructie, kan een Pig and Hen armband tot wel 1000 kilo aan.

Hoe bevestigt u een Pig and Hen armband?

Een Pig and Hen armband is gemakkelijk te bevestigen. U heeft tijdens het kopen van een Pig and Hen armband de keuze uit een ankersluiting (D-sluiting) en een staafsluiting. Wij van Horlogeloods vinden de ankersluiting de meest authentieke sluiting hebben. Bevestig de uiteinden van een Pig and Hen armband met de D-sluiting door middel van de pin. De staafsluiting hoeft u enkel door het lusje te halen.

Pig and Hen armband online kopen

Bent u enthousiast geworden over de Pig and Hen armbanden van Horlogeloods? Bestel dan snel! Wanneer u op werkdagen voor 17:00 uur een bestelling plaatst, verzenden wij het dezelfde dag nog. Daarbij is de verzending gratis bij bestelling vanaf €50. Happy shopping!