Wanneer je gaat solliciteren op een nieuwe baan dan is het vaak spannend. Er zijn natuurlijk een aantal zaken waar je op moet letten. Het zorgt ervoor dat de spanning afneemt en er daardoor meer rust komt. Meer rust om die baan te krijgen bij die luxe horloge winkel. Graag delen we deze tips.

Persoonlijke verzorging

Een horlogewinkel of juwelier zal mensen aannemen op hoe ze eruit zien. Het is belangrijk om mooie kleren te dragen, een net kapsel, acrylnagels welke passen bij de baan, mooie accessoires en een vriendelijke lach. Het is belangrijk om er netjes uit te zien om mensen goed te kunnen helpen. Maak een moordende indruk op de klanten en je nieuwe werkgever. Doe het afgestemd op het bedrijf en de functie. Wees subtiel in de kleding en accessoires die je draagt.

Een goede voorbereiding

Naast de persoonlijke voorbereiding om er tip top uit te zien is het ook belangrijk om voldoende kennis te hebben. Kijk welke horloges er verkocht worden in de winkel, wat ze nog meer doen en ook wat hun geschiedenis is. Verdiep je in het bedrijf en leer het nog beter kennen dan de eigenaar zelf. Het is essentieel om alle vragen over het bedrijf goed te beantwoorden. Het laat zien hoe groot je interesse is in de baan en het bedrijf.

Wat je moet doen?

Geef een stevige handdruk als je binnenkomt. Wacht vervolgens geduldig na de begroeting tot men aangeeft dat je kunt gaan zitten. Geef de leiding aan de andere persoon tot je de kans krijgt om te stralen. Wees geen mak lammetje. Neem echter de leiding van het gesprek niet compleet over. Beantwoord de vragen snel en direct vol zelfvertrouwen. Wanneer je geen antwoord weet op een vraag kun je dit gewoon aangeven. Ga niet een antwoord verzinnen. Sluit het gesprek af met een aantal vragen om je interesse te tonen in het bedrijf.