3 tips bij het spuiten van je motor

Ben je van plan om een nieuwe laag op je motor te verven? Dan is het zaak om je goed voor te bereiden! Als je niet secuur te werk gaat kijk je voor een lange tijd teleurstellend tegen je voertuig aan. Dat moet je natuurlijk niet hebben! Daarom staan hieronder 3 tips voor het spuiten van je motor, waardoor het vast goed gaat komen. 

Gebruik een verfspuit. 

Het gebruiken van een verfspuit werkt lekker comfortabel. Hierdoor heb je aan het einde van de dag geen last van spierpijn! Voor het spuiten van een motor is het raadzaam om een verfspuit te kiezen waar minder dan 300 millimeter verf in het pistool kan. Kies ook een geschikte spuitkop voor het verven van je motor. De spuitkop van de verfspuit hoort dun verf door te laten.

Bescherm de omgeving van de verfspuit.

Uiteraard zijn er ook delen die je niet kan verven. Deze delen kan je beste afdekken met plakband en krantenpapier. Ook is het raadzaam om je motor stofvrij te maken en je motor van te voren te wassen. Gebruik bij een verfspuit altijd een bril of een andere gezichtsbeschermer. 

Voordat je daadwerkelijk begint is het verstandig om op een proefstuk te oefenen. Kies voor een kleine tweedehands onderdeel waarop je kan oefenen.  Na het oefenen start je met de basislaag. Verf vervolgens de motor met een dun laagje. Als de samenstelling van de verf verschilt is het raadzaam om verdunners te gebruiken.

Kies voor hittebestendige verf.

Indien je ook van plan bent om hittegevoelige onderdelen als de uitlaat of de motor te verven is het raadzaam om hittebestendige verf te bestellen. Dit is een speciaal soort lak dat bestand is tegen hoge temperaturen. Zo ziet je motor er weer als nieuw uit!