Iedereen heeft wel dure spullen, of het nou gaat om een nieuwe telefoon, een horloge, een bijzonder beeldje of misschien wel je eigen auto. Hoe duurder iets is, hoe zuiniger je er mee omgaat in principe. Maar toch is het soms lastig om zuinig op iets te zijn. In het begin is het nog nieuw en baal je van elke kras of deuk. Maar na verloop van tijd wordt je er steeds iets losser mee en bestaat de kans dat spullen stuk gaan. Om de levensduur van dierbare of kostbare spullen te verlengen is het van belang om hier zuinig mee om te gaan. In dit artikel geven we je een aantal tips om zuinig om te gaan met dure spullen zoals elektronica of een horloge.

Zorg voor voldoende bescherming

Spullen gaan vaak stuk omdat je ze laat vallen of omdat je er onvoorzichtig mee om gaat. Het is lastig om je gedrag te veranderen. Daarom kan je het beter vanuit een andere kant bekijken. Je kan bijvoorbeeld er voor kiezen om te voorkomen dat je spullen stuk gaan wanneer je ze laat vallen of er onvoorzichtig mee doet. Dat kan door gebruik te maken van voldoende bescherming. Voornamelijk bij elektronica is het gebruik van extra bescherming aan te raden. Deze apparaten zijn erg breekbaar en je hebt altijd wel momenten dat je vergeet om voorzichtig te doen. Als het gaat om een telefoon, tablet of andere elektronische apparaten heb je erg veel keuze tussen verschillende hoesjes. Alle kleuren en maten zijn wel beschikbaar. Met een glitter er op of misschien wel je eigen foto. Het staat ook nog eens leuk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Hetgeen dat vaak als het meest vervelend wordt ervaren is een gebarsten scherm. Met een hoesje voorkom je dit niet helemaal. Je kan er dan voor kiezen om een beschermglas te plaatsen boven op het glas van je elektronische apparaat. Het apparaat is nooit 100% beschermd maar al wel een stuk meer dan wanneer je helemaal geen gebruikt maakt van deze accessoires.

Een verzekering afsluiten

Het kan natuurlijk voorkomen dat er iets gebeurt waar je zelf geen invloed op hebt. Denk hierbij aan een inbraak of brand in je eigen huis. Je kostbare spullen kunnen hier dan de dupe van zijn. Dierbare producten zoals een erfstuk van een familielid zijn niet de vervangen maar een televisie, telefoon of horloge vaak wel. Wanneer je niet verzekerd bent voor dit soort ongevallen kunnen de kosten hoog oplopen. Met het afsluiten van een brandverzekering of inboedelverzekering voorkom je deze kosten. Door elke maand premie te betalen wordt alles of een deel vergoed wanneer er iets voorvalt. Er zijn veel verschillende aanbieders van deze verzekeringen waarbij er ook weer gekozen kan worden tussen verschillende pakketten. Weet je niet welke verzekering het beste is voor jou? Op een vergelijkingssite vind je een overzicht van de aanbieders en kan je zelf filteren op bijvoorbeeld de soort dekking. Rechtsbijstand verzekering toevoegen aan je brandverzekering? Dat is allemaal mogelijk. Bij sommige verzekeringen zit dit zelf inbegrepen.