Op de mooiste dag van je leven moet je er goed uitzien. Welke kleur pak moet je echter kiezen? Moet het netjes of casual? Een echt trouwpak of wat eenvoudiger? We geven graag een aantal tips om met de juiste dresscode op je bruiloft te verschijnen. Het is belangrijk om creatief te zijn. Want het is wel zo leuk als je er uniek uit ziet. Wees de best geklede man op het feest. Laten we snel onze tips delen.

Geen smoking maar smart casual

Het is niet meer nodig om een pak aan te doen op de bruiloft. Het is een feest wat ingericht kan worden zoals je zelf wilt. Het is natuurlijk veel prettiger om minder stijfjes over te komen. Helemaal wanneer je normaal ook geen pak aan hebt. Het is ook goed om smart casual te verschijnen. Een nette broek, een overhemd met jasje en je bent al klaar. Waarom zou het allemaal zo moeilijk moeten zijn? Natuurlijk moet de bruidegom hier ook helemaal op afgestemd zijn. Samen moet je één zijn.

Wees niet underdressed

Ook al kies je voor een smart casual outfit het is wel belangrijk om er goed en netjes uit te zien. Kies daarom altijd voor een colbertje en een bijpassende broek. Het hoeft geen net pak te zijn maar het moet er wel enigszins netjes uit zien. Want het is en blijft een bruiloft. De kleur van de outfit maakt niet uit. Een mooie lichtgekleurde broek (zand, beige of wit) is perfect. Helemaal als de bruiloft in de zomer is. Het ziet er fris, zomers en chique uit. Een donkerblauwe broek is trouwens altijd goed. Een gilet aandoen of vest is ook helemaal in. Je ziet er geweldig uit en kunt hem zo onder je colbert dragen. Doe je het colbert uit dan zie je er nog steeds feestelijk uit.

Accessoires

Naast een smart casual outfit horen natuurlijk accessoires. Kies een mooi horloge uit wat bij de outfit past. Een zwart horloge past bij elke outfit. Naast een horloge kan je als man er ook voor kiezen om een armband of ketting te dragen. Zorg er wel voor dat je een keuze maakt tussen goud of zilver. En niet dat het gecombineerd wordt.