Wat is een Skeleton horloge

Een skeleton horloge is natuurlijk niet letterlijk een horloge voor een skelet, maar is juist het ‘skelet’ van een horloge, ofwel een volledig opengewerkt horloge. Meestal is een skeleton horloge een klassiek mechanisch horloge waarbij de bewegende delen in het uurwerk door de wijzerplaat en/of het deksel zichtbaar zijn. Soms heeft de wijzerplaat een opening waardoor een deel van het uurwerk zichtbaar is. Een echt skeleton horloge bevat zo min mogelijk overbodige onderdelen, waardoor het uurwerk zo functioneel mogelijk is en optimaal zichtbaar. Vaak hebben de overgebleven zichtbare delen mooie gravures.

Lees meer

  • OP WERKDAGEN VOOR 23:59 BESTELD, DEZELFDE DAG GRATIS VERZONDEN
  • GROTE COLLECTIE HORLOGES OP VOORRAAD
  • RUILEN OF RETOURNEREN BINNEN 30 DAGEN
  • GRATIS INPAKSERVICE
  • GESPREID OF ACHTERAF BETALEN
  • EIGEN ATELIER EN REPARATIE

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Skeleton horloges met automatisch uurwerk

Al onze skeleton horloges hebben een automatisch uurwerk. Dit betekend dat er geen batterij nodig is om het horloge te laten werken. De automatische horloges zijn uitgevoerd met een mechanisme dat zichzelf opwindt tijdens het bewegen van de pols. Door een gewicht wat zich bij elke beweging heen en weer beweegt spant een veer zich op. Dit mechanisme is zeer populair en staat garant voor een leven lang plezier van uw skeleton horloge. Een automatisch horloge heeft een minimaal aantal rotaties per dag nodig, wat gemiddeld zo'm 600 tot 800 bewegingen per dag is. Dit aantal rotaties haal je makkelijk met je dagelijkse handelingen. Wanneer je het horloge niet elke dag draagt, gaat het na verloop van tijd stilstaan. De meeste automatische horloges kunnen tussen de 30 en 48 uur zonder beweging. Een skeleton horloge zorgt ervoor dat je zelf een blik kunt werpen op dit unieke stukje techniek.

Skeleton horloges van diverse merken

De enige echte skeleton horloges in onze collectie zijn de Maurice Lacroix horloges op deze pagina. Dit zijn horloges waarbij je direct het binnenwerk van het horloge kunt zien. Vanwege de populariteit van dit soort horloges hebben wij gemeend ook enkele andere modellen op deze pagina te zetten, die misschien niet de noemer skelet horloge mogen dragen, maar je toch een kijkje geven op het binnenwerk van het horloge. De merken Edox, Danish Design en Seiko hebben enkele modellen in de collectie die je een inkijkje geven op het uurwerk. De skelet horloges van Horlogeloods zijn eigenlijk allemaal geschikt voor mannen, met uitzondering van het Seiko horloge.

Skeleton horloge online kopen

Een Skeleton horloge koop je natuurlijk online bij Horlogeloods.nl. Als je jouw favoriete horloge op werkdagen voor 22:30 bij ons koopt, dan wordt het horloge nog dezelfde dag gratis door ons verzonden. Is het horloge een cadeau? Wij hebben een gratis inpakafdeling, die het horloge professioneel voor je inpakt. Je kunt deze optie aanvinken tijdens het bestelproces. Hier vind je ook meerdere verzend en betaalopties. Ook sturen wij een gratis tool mee als jouw horloge een edelstalen band heeft, waarmee je dan zelf het horloge op maat kunt maken.

Gratis verzenden boven €50 in NL. en BE.

Button Top

Ontvang 5% korting