Heb je een mooie horloge op het oog? En is de prijs toch wat hoger dan gehoopt? Dan vraag je je af hoe je je geld bij elkaar verdient. In ieder geval gaat het tegenwoordig niet meer lukken om een leuk zakcentje te verdienen met het geld op je spaarrekening. Door te beginnen met beleggen kan je op den duur veel geld bij elkaar verdienen. Hieronder lees je drie tips voor beleggen voor beginners en lees je welke aandelen tegenwoordig interessant zijn, zodat je mooie horloge dichterbij komt.

Tip 1: Beleg alleen met het geld dat je niet nodig hebt

De allereerste tip is wellicht een dooddoener voor je, maar wel eentje die sommigen alsnog niet opvolgen. Beleg dus enkel met het geld dat je niet nodig hebt. Als bijvoorbeeld opeens de wasmachine het niet meer doet, of je krijgt een ongeluk met de auto moet je wel voldoende geld achter de hand hebben om dit te bekostigen. Uiteraard wil je zoveel mogelijk geld bij elkaar sparen voor die ene horloge, maar je zal in sommige gevallen ook moeten investeren om uiteindelijk meer geld te verdienen.

Tip 2: Spreid je risico’s zo veel mogelijk

Hoe vaak hoor je het stukje: ‘Let op! Beleggen kent risico’s’ voorbijkomen? Dit is ook zeker nodig om mensen bewust te maken van de risico’s, want je kan ook je geld verliezen. Word daarom niet afhankelijk van één onderneming waar je je geld in hebt gestoken. Wellicht heb je wel grondig onderzoek gedaan naar het bedrijf, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren.

Tip 3: Administreer alle kosten die je maakt

Tot slot is het verstandig om goed bij te houden welke kosten je allemaal maakt. Hou er bijvoorbeeld ook rekening mee dat je extra kosten betaalt voor in- en verkopen van aandelen. Daarnaast betaal je ook een gedeelte aan bewaarloon. Dit zijn de kosten die in rekening worden gemaakt voor het bewaren van je aandelen. Brokers rekenen vaak een percentage van het totaal belegging.

In welke bedrijven is het momenteel slim om in te beleggen?

Nu je verschillende tips hebt gekregen om beslagen ten ijs te komen kijken wij nu, anno 2019, naar welke beleggingen interessant voor jou kunnen zijn:

ASML

De techgigant is een van de Nederlandse paradepaardjes en is marktleider in het produceren van halffabricaten voor chips. Het bedrijf uit Eindhoven heeft zijn balans op orde. Het is een grote investering om geld in ASML te steken, omdat je nu een groot deel van de winst betaalt, maar de kans is groot dat de winst een aantal keren wordt verdubbeld.

Alphabet

De verwachting is ook dat Alphabet, onderdeel van Google, binnenkort een rendabele belegging gaat worden. Alphabet gaat naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst via het YouTube-kanaal en online reclame stijgen. Het bedrijf kent al een jaarlijkse omzetgroei van meer dan twintig procent per jaar en de koers in verhouding tot de winst is zeker niet hoog.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel meer te weten gekomen hoe je moet beleggen. Zo komt je horloge snel dichterbij!