Horloges met moonphase weergave

Een moonphase horloge is een horloge waarop de stand van de maan wordt weergegeven op de wijzerplaat. Niet alleen kan dit een handige functie zijn, ook geeft het een horloge een extra luxe uitstraling. Omdat dit een erg ingewikkelde functie is op een horloge, zijn er ook maar een paar merken die deze complicatie aanbieden. Wil jij graag een horloge met maanfase weergave aanschaffen, dan kun je nu direct onze collectie ontdekken!

Lees meer

  • OP WERKDAGEN VOOR 23:59 BESTELD, DEZELFDE DAG GRATIS VERZONDEN
  • GROTE COLLECTIE HORLOGES OP VOORRAAD
  • RUILEN OF RETOURNEREN BINNEN 30 DAGEN
  • GRATIS INPAKSERVICE
  • GESPREID OF ACHTERAF BETALEN
  • EIGEN ATELIER EN REPARATIE

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Hoe werkt een horloge met maanfase?

Een horloge dat beschikt over een moonphase weergave, geeft in de loop van 29,5 dag de verschillende fases van de maan weer.De maan vertoont schijngestalten oftewel maanfasen, dat wil zeggen dat de maan in verschillende gedaanten zichtbaar is. Denk daarbij aan volle maan, halve maan, enzovoorts. Dit wordt veroorzaakt doordat de maan vanuit een andere richting door de zon wordt bestraald dan de richting waaruit je zelf de maan kunt zien. Je ziet dan eigenlijk dat de terminator (de scheiding van licht en donker) zich verplaatst over het oppervlakte van de maan, waardoor deze dus te zien is in sikkelvorm of juist rond. Op een horloge wordt dit op dezelfde manier weergegeven. Afhankelijk van de maanstand kun je dan precies zien of het dag of nacht is.

Moonphase horloge van diverse merken

Er zijn enkele merken die mooie horloges met maanfase in de collectie hebben. Het Zwitserse merk Edox staat er om bekend dat zij kwalitatieve horloges hebben, met daarbij dus ook enkele modellen met een moonphase functie. Wij vinden zelf dat Edox dit erg fraai weergeeft op de wijzerplaat. Ook Fromanteel heeft herenhorloges met een moonphase in de collectie zitten, namelijk in de Globetrotter reeks. Natuurlijk zijn er ook horloges waarbij de maanstand digitaal af te lezen is. Het zal je niet verbazen dat je hiervoor bij Casio moet zijn. Want denk je aan horloges met veel functies, dan kom je toch al gauw op Casio!

Moonphase horloge online kopen

Bij Horlogeloods.nl geniet je een flink aantal voordelen bij het bestellen van een horloge met maanfase. Bestel namelijk een voorradig horloge op een werkdag voor 22:30 uur en Horlogeloods.nl verzendt deze dezelfde dag nog! Ook is de verzending volledig gratis. Als je het horloge als cadeau weggeeft, pakken wij het graag voor je in. Je hoeft enkel tijdens het bestelproces te selecteren dat het horloge een cadeau is. Je hebt de keuze uit verschillende verzendopties en betaalmethodes, en ook sturen wij bij horloges die een edelstalen of titanium horlogeband hebben een gratis tool mee om de band op maat te maken!

Gratis verzenden boven €50 in NL. en BE.

Button Top

Ontvang 5% korting